MIN PAKKELISTE

DEL I    


Fortsæt til DEL II

Ud fra min erfaring på de mange pilgrims vandringer jeg har været på, har jeg fundet det tøj og andet udstyr, som passer til den måde jeg vandre på. 


OVERNATNINGSSTEDER


Jeg overnatter på hoteller, B&B, små pensioner etc., men ikke gerne på herberger (albergue/ostello/gité) Det har jeg gjort mange gange, men med min alder er det slut.


VAND


Sørg for at der er nok plads til drikkevand (evt. 1/2L flasker) og noget at spise. Jeg har gerne en dåse tun, en tomat, lidt brød og evt. smørrepost. Men tænk på temperaturen. evt. snack af en art.


Vand er vigtig - det vigtigste. Husk der ofte drikkes 1/2L på mellem 5-10 km afhængig af temperaturen og antal højdemeter på dagen. Ved omkring +20C drikker du ca, 1/2 L pr. 5 km, ved +30-35C kan det blive op til 1L vand. Hvis der er mange højdemeter i dagens vandring, skal der også tages hensyn dertil.


Så 25-30 km i +30C (= ca. 8-9 timer) kan det blive til op mod 3 - 5L afhængig af antal højdemeter.


RYGSÆK


Jeg købt mig en let, ikke for stor rygsæk og har sørget for, at den er passet til så den sidder godt på ryggen og vægten tages på hoften. Min rygsæk er i et meget let materiale, der er delvis regntæt og åndbar. Jeg har et regndække til rygsækken.


Husk at pakke de tunge ting nederst i rygsækken og de letteste og dem, som man kan forvente at bruge på en dagsvandring, øverst.


Min rygsæk med indhold vejer ca. 8 kg uden vand og proviant.

Jeg starter gerne ud med mindst 1½L vand og lidt proviant.

Dermed kommer min rygsæk op på ca. 10